Baba vagyok, egy kisvizsla!
Egy kiskutya életéről szóló blog. Kinek neve Baba. Sok vicces és érdekes dolgot tartogat minden kutyaszerető ember részére. babavilag.blog.hu

Babavilag

Sziasztok! Ha szeretnétek belenézni egy kis vizsla életébe katt ide!

Friss topikok

  • tarkakutya: Egyszer (vagyis kétszer, mert oda-vissza) már Nándi is vonatozott, és ő már buszon is ült, Carlos ... (2011.07.08. 08:09) Beszámoló
  • babavilag: @Rebix: Tetszett neki, bár ide már a kis kalandunk után jutottunk el, így elég kimerült volt, no m... (2011.04.27. 16:49) Húsvéti kalandok II.
  • babavilag: @Hubavizsla: Jaj nagyon szégyellem magam, hogy ilyen rég írtam, és igazából régóta kész egy bejeg... (2011.04.22. 20:59) Süt a nap!
  • tarkakutya: Örülünk, hogy komplikációk nélkül sikerült átvészelni ezt a dolgot! (2011.03.23. 19:52) Varratszedés
  • Rebix: @babavilag: A Luna április 8-án lesz egy éves. Először én is figyeltem, hogy ne nyalja, de két gye... (2011.03.14. 08:50) Túl a műtéten

Linkblog

Vizslával az élet

2009.07.31. 15:03 | babavilag | 3 komment

 

 Mióta Baba hozzánk (hozzám) került igen sok minden megváltozott. Én és a testvéreim már egész kis korunktól odáig vagyunk az ilyen kis állatokért, mint a kutya, macska, nyúl, tengeri malac… De azt hiszem a legjobban mindig is egy kis kutyára vágytunk. Emlékszem azokra az estékre, amikor kutyáért könyörögtünk, emlékszem az érvekre és az ellen érvekre. És arra, hogy milyen nagy izgalom lett úrrá rajtunk karácsony éjjelén, hogy lehet, hogy most, éppen ma rejti az egyik ajándék doboz a mi kutyusunkat. De nem. Teltek az évek és még mindig nem kaptunk kutyát. Aztán a nővérem 18. szülinapja előtt anya behívott minket a szobába és azt mondta, hogy olyan ajándékot szeretne adni, ami (majdnem) egy életre ajándék lesz nekünk. Akkor titkon reméltem, hogy az, amire én gondolok, mert akkor már hajlott afelé, hogy tartsunk mi is kutyát. És mutatott egy képet egy kis vizsláról. Valahogy sosem gondolkoztam vizslában, de ahogy megláttam azt a képet, tudtam, hogy nem véletlenül vizsla, és igen ez a nekünk való kutya.
 Aztán megérkezett. Boldogan fogadtuk, bár ő már akkor is félénk volt és az első pár napban azt hittem, sosem fog minket megszeretni, de az egyik nap kettesbe maradtunk, és én észrevétlenül próbáltam a közelébe lenni, amikor egyszer csak kijött a dobozából és egy életre szóló kapcsolatot kötöttünk.
 Ez rég volt, de az életünk sok új élménnyel gyarapodott és igazán hozzánk nőtt. Nem mindig volt könnyű, nem mindig volt boldog, mert valljuk be van, hogy néha bosszúságot is okoznak nekünk kis időre ezek a tündérek.
 Egy vizslával az élet vidám. Az a sok kutyasétáltatás, a kirándulások, az együtt játszás, a kutyaiskolás napok…
 
 Egy vizsla szeret, elfogad, megért, melletted áll, megvigasztal, felvidít, és számtalan boldog perccel ajándékoz meg.
  

vizsla

A bejegyzés trackback címe:

https://babavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr701279806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotty 2009.08.01. 11:03:45

Nekem 3 vizslám van jelenleg, jó vizsla gazdának lenni nehéz. Az egyik legtörődésigényesebb kutya. De határtalan szeretettel ajándékoznak meg. Sajnos túl népszerű kutya lett. Olyanok is tartják, akik ugyan szeretik, de a lakótelepi lét mégsem egy izgága vadászkutyának való. Ezek is szaporodnak ami a fajtának nem tesz jót.
A legidősebb vizslám egy vadászoknak szánt igen jó alomból van, nagyon komoly családfával. A csodájára járnak a kutyának. A második vizslám tipikus panelvizsla mégis ő a szerelmem. A harmadik egy alomból maradt, ajándékba kaptam. Kistermetű, 2 évesen még mindig kölyöknek nézik. De az a legéletrevalóbb, igazi kifinomult vadászkutya. Első fácánját 5 hónaposan kapta el.

belekotty 2009.08.01. 11:04:57

Mindenkinek ajánlom a fekvovizsla.blog.hu -t!

babavilag 2009.08.02. 22:05:53

@belekotty: szerintem nem baj ,hogy vannak akik lakásban tartják vizslájukat, addig nem, amíg eleget mozgatják és viszik erdőbe. Bár lehet, hogy elfogult vagyok mivel, az én Babám is lakásban lakik. De úgyérzem, a mozgásigénye kivan elégítve és ha nem is tudom vadászatra vinni, amikor csak tudom erdőbe viszem és már próbált nyulat fogni nem egyszer. Az én véleményem az, hogy nem az a lényeg , hogy a kutya hol lakik, hanem mennyit viszik megmozgatni. mennyire szeretik stb...
( Van olyan vizsla aki kertes házba lakik és a kerten kívül nem nagyon járt, szerintem ez a baj...)

Gratulálok a három vizsládhoz, biztos nagyon aranyosak.
Nem tudom ismered-e , de ha nem mindenképp látogass el a www.vizslatura.hu ra!
süti beállítások módosítása